FAQ

FAQ

Hvordan kan jeg bestille?
Velg produktene du liker - inkludert farge og størrelse, se vårt størrelseskart for valg. - Legg i handlekurven eller klikk for å kjøpe - Fyll inn relevant personlig fraktadresseinformasjon - Skriv inn betalingsside - Betaling vellykket - Bestill vellykket.

hva er fraktdato?
Vi behandler vanligvis bestillingen din innen 24 timer etter mottak av bestillingen, og alle bestillinger vil normalt bli utstedt etter 24-48 timer. Vennligst forstå forsinkelsen forårsaket av tredjeparts årsaker som vær, ferie og streik.

Når kan jeg motta varene?
Vi plasserer vanligvis bestillingen din innen 48 timer og den forventede leveringstiden er 7-12 virkedager. Vennligst forstå forsinkelsen forårsaket av tredjeparts årsaker som vær, ferie og streik.

Hvordan kan jeg returnere det?
Du bestemmer om det er riktig for deg innen 30 dager etter mottak av bestillingen. Vi er glade for å akseptere unfed, unwashed eller returnerte defekte elementer. Du kan følge vår returpolicy og kontakte vårt kundeserviceteam ved å forklare produktet du vil returnere og årsaken til retur.

Kan jeg endre bestillingen min?
Vi behandler bestillingen din fra starten, slik at vi ikke kan gjøre endringer eller endringer i bestillingen etter at bestillingen er bekreftet. Hvis du er sikker på at du vil endre bestillingen, vennligst kontakt oss via e-post innen 24 timer etter vellykket betaling, og vi vil sjekke om bestillingen passer for endringen. I over 24 timer kan vi ikke endre bestillingen for deg.

Jeg har ikke mottatt noen bekreftelsesmeldinger, hva skal jeg gjøre?
Beklager å høre slike nyheter! E-postmeldinger kan sendes direkte til din masse / spam-mappe. Samtidig, fordi e-postadressen din eller formatet ditt kan være feil, gjenkjenner systemet ikke e-postadressen din, noe som også hindrer deg i å motta e-post. Så vær sikker på at e-postadressen din er riktig. Men ikke bekymre deg, bare ta kontakt med kundeservice. Vi vil sjekke for detaljer som ordrestatus.

Er du frakt til mitt land, hva er fraktkostnaden?
Vi sender over hele verden. Vi tilbyr gratis frakt for de fleste land og regioner rundt om i verden. Hvis du trenger for å fremskynde bestillingen din, vil den eksakte fraktkostnaden variere avhengig av varens vekt og mottakerland.
Vi vil alltid gi våre kunder den mest egnede fraktvekten som hjelper deg med å spare penger. Vårt mål er alltid å levere varer til våre kunder raskt og trygt.

Hvordan vet jeg om varen min har blitt sendt?
Når vi legger bestillingen din, sender vi en e-post til e-postadressen din. Sporingsnumre leveres vanligvis innen få dager etter å sende, og vi oppdaterer kontoens sporingsinformasjon. Vær oppmerksom på e-posten.

Hvor kan jeg returnere det?
Etter å ha kontaktet kundeserviceavdelingen og nå til enighet, kan du sende disse elementene til returadressen som er oppgitt av vår kundeservice. Når vi mottar varen, bekrefter vi pakkesporingsinformasjonen du oppgav, og kontroller statusen for varen. Hvis alle relevante standarder er oppfylt, refunderer vi deg i henhold til forespørselen din. eller, hvis du ber om en bytte, vil erstatningen bli sendt til deg fra vårt hovedkontor. Vær oppmerksom på: siden våre produkter kommer fra forskjellige varehus. Derfor må returadressen spesifiseres av vår kundeservice.

Er shopping på nettstedet trygt?
Vi er stolte over å kunne tilby en sikker og pålitelig online shopping opplevelse. Når du legger inn dine personlige opplysninger på siden, vil du være i sikker modus (ved hjelp av et SSL-sertifikat). Vi respekterer også personvernet ditt og vi er forpliktet til å beskytte ditt privatliv.